Deschamps: "Nederland blijft een sterk team houden"

30 augustus 2017, 20:12

Voor het Nederlands elftal is het erop of eronder tegen Frankrijk. De Franse bondscoach Didier Deschamps hoeft zich een stuk minder zorgen te maken over de kwalificatie voor het WK 2018. Hoewel Oranje de laatste jaren niet fantastisch presteert, is Nederland voor Deschamps nog altijd een land om rekening mee te houden.

Frankrijk verloor in juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden met 2-1 en staat daardoor op doelsaldo tweede in de poule. "Maar daar gaan we het niet meer over hebben. We hebben nu nog vier belangrijke wedstrijden te gaan", reageert Deschamps op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Nederland. "Voor ons is dit geen cruciaal duel. Voor Nederland wel, hoewel dat ook afhankelijk is van het resultaat van Zweden. Wij moeten zelf winnen, zodat we ons niet met andere landen bezig hoeven te houden."

Het Nederlands elftal is niet bezig aan al te beste jaren, maar volgens Deschamps zegt dat vrij weinig. "De afwezigheid op het EK was natuurlijk een grote teleurstelling. Maar dat betekent niet dat ze er gelijk niks meer van kunnen", relativeert de bondscoach. "Ze hebben nog altijd een goed team. Er staat nu een nieuwe generatie met veel talent. We zullen goed moeten spelen om resultaat te behalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen