Hoedt: "Er waren grotere clubs die interesse hadden"

28 augustus 2017, 17:13

Wesley Hoedt verbond zich vorige week aan Southampton, dat hem overnam van Lazio Roma. De verdediger ziet de Premier League-club als de perfecte stap in zijn loopbaan, al hadden er grotere clubs interesse in hem.

Hoedt meldde zich maandag bij het Nederlands elftal en is, ondanks zijn transfer, klaar om te spelen. "Omdat die transfer naar Southampton eraan zat te komen, heb ik de laatste twee weken geen wedstrijd gespeeld, maar ik ben gewoon fit. Ik heb de hele voorbereiding meegedaan en heb tweeënhalve week geleden nog tegen Bayer Leverkusen gespeeld. En daarna heb ik ook nog gewoon volledig meegetraind bij Lazio, en vorige week bij Southampton. Dat ik die twee weken niet gespeeld heb is wel zuur, maar ook wel logisch als je middenin een transfer zit", laat hij optekenen in het Noordhollands Dagblad.

De viervoudig international ziet zijn transfer naar Southampton als de ideale stap. "Met mijn transfer van AZ naar Lazio sloeg ik eigenlijk een paar stappen over. Dat is heel goed gegaan, maar ik ben nog altijd maar 23, hè. Ik wilde nu niet te snel gaan. Er waren grotere clubs die belangstelling hadden, maar bij zulke clubs weet je niet hoeveel je gaat spelen. Daarom heb ik gekozen voor Southampton", legt hij uit. "Daar heb ik meer kans. Ik wil doorgroeien en daar heb ik wedstrijden op het hoogste niveau voor nodig. Als dat lukt in de Premier League, is dat heel goed voor mijn carrière.''

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen