ErediVisie: Koele Kik, onklopbare room, ssst en ku(ns)tgras

28 augustus 2017, 10:00   Bijgewerkt: 28 augustus 2017, 11:25

De knop gaat om naar de laatste dagen van de zomerse transferwindow en de interlandonderbreking, maar eerst blikken we zoals op elke maandag nog even terug op het afgelopen eredivisieweekend. In de derde speelronde wisten de clubs uit de traditionele top-drie van Nederland drie punten bij te schrijven, maar er gebeurde nog meer op het kunstgas en het natuurgras.

Koele Kik

Ook de veelgeprezen Feyenoord-groeibriljant Cheick Touré mocht zijn debuut vieren, tijdens de walk-over tegen Willem II (5-0). Een droomdebuut werd het niet, maar de tiener werd, na Georginio Wijnaldum, wel met 16 jaar en 201 dagen de op één na jongste speler van Feyenoord ooit in de Eredivisie. Tot slot debuteerde Pablo Rosario (20) voor PSV. Het zijn stuk voor stuk veelbelovende spelers met mooie namen, maar de naam van Odysseus Velanas, die vorige week in de Eredivisie debuteerde namens Utrecht, wordt niet snel overtroffen.

Ku(ns)tgras

De kunstgrasdiscussie wordt de laatste weken al op felle wijze gevoerd en na afgelopen weekend hebben de nepsprieten alleen nog maar meer haters gekregen. Het begon al bij het duel tussen Heracles Almelo en Excelsior (2-2), waar drie spelers een knieblessure opliepen. Hoewel het nog niet bewezen is dat kunstgras eerder voor blessures zorgt dan natuurgras, lijken de spelers bij bosjes blessures op te lopen op de synthetische ondergrond. Alessandro Damen, Stanley Elbers en Brandley Kuwas (maker van een wereldgoal) kwamen dit keer aan de beurt. Anouar Hadouir moest er ook snel af, maar dat kwam door een rode kaart. Hij kwam in de 88ste minuut op het veld, schoffelde meteen iemand van achteren neer en mocht er vervolgens terecht met rood af.

Bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax (0-2) was de situatie misschien nog wel het ergst. Niet dat het spel van Ajax de laatste tijd zo sprankelend was, maar op het gortdroge veld van De Koel was het ook gewoon niet mogelijk om de bal snel en lekker rond te laten gaan. Het veld remde af en leek wel muurvaste stroop. Onder anderen Klaas-Jan Huntelaar sprak zijn onvrede uit over het kunstgras. "Je voeten branden gewoon weg aan de onderkant. De bal rolde ook niet, als je een steekbal wil geven, moet je bijna schieten", aldus Huntelaar bij FOX Sports. "Het woord ligt bij de KNVB", voegde de spits toe. Op social media deed hij ook nog op ludieke wijze een mooie duit in het zakje:

Oussama Assaidi was voor de camera van FCUpdate.nl ook niet te spreken over het kunstgras. "Ik vind het niets aan."

Niet te kloppen Room

Vier ploegen zijn stil

Last but not least: dit was wel een aardig hoogstandje van Alireza Jahanbakhsh:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen