Steijn: "Tot de goal deden we het hartstikke goed"

28 augustus 2017, 00:23

VVV-Venlo verloor zondag in de eigen Koel met 0-2 van Ajax, maar coach Maurice Steijn was na afloop niet ontevreden. De oefenmeester vindt dat de promovendus, met name voor rust, prima partij heeft geboden aan de bezoekers uit Amsterdam. In de tweede helft maakte Ajax alsnog het verschil.

"Het plan was om het zo lang mogelijk vol te houden", begint Steijn zijn analyse bij de NOS. "Voor rust hebben we het prima gedaan en vrij weinig weggegeven. Bij vlagen konden we zelfs meevoetballen." Na rust bracht Ajax Klaas-Jan Huntelaar voor Mitchell Dijks, wat volgens Steijn het spelbeeld iets veranderde.

"Maar er was niet zoveel aan de hand, totdat wij in ondertal kwamen. Een speler van ons ging naar de kant en er moesten keuzes gemaakt worden. Tien seconden later lag ie erin. Dat is kwaliteit, dat kan ik de spelers niet verwijten", vervolgt Steijn. "We hoopten dat het lang 0-1 zou blijven, maar ze maakten daarna een geweldige 0-2 en vervolgens zag je bij ons de krachten wegvloeien. Tot de goal hebben we het echter hartstikke goed gedaan. We hebben onze huid duur verkocht en dat is belangrijk. We waren twee keer niet bij de les en twee keer was het raak. Zo'n wedstrijd wordt beslist op momenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen