Overtuigend Chelsea brengt Everton eerste nederlaag toe

27 augustus 2017, 16:50

Chelsea heeft zondagmiddag een 2-0 overwinning geboekt op Everton. De ploeg van Ronald Koeman wist het de regerend Engels kampioen op Stamford Bridge geen moment echt lastig te maken. Het betekende voor Everton de eerste nederlaag van het seizoen.

Everton hield ongeveer een half uur stand op bezoek bij Chelsea. De thuisploeg kreeg weliswaar vanaf de start goede kansen, maar het was Cesc Fabregas die de ban brak voor de thuisploeg. Hij verschalkte na 27 minuten doelman Jordan Pickford. Nog voor rust keken de mannen van Koeman tegen een ruimere achterstand aan. Op aangeven van César Azpilicueta verdubbelde Álvaro Morata de score.

In de tweede helft waren de grootste kansen opnieuw voor Chelsea, maar erg nauwkeurig sprong de thuisploeg niet om met de mogelijkheden. Everton wist er weinig tegenin te brengen en dus werd er na rust niet meer gescoord. Chelsea stijgt door de zege naar de vijfde plaats in de Premier League. Everton staat op plek tien met vier punten uit drie wedstrijden. Bij Everton ontbrak Davy Klaassen vanwege een blessure. Maarten Stekelenburg zat op de bank.

West Bromwich Albion-Stoke City

Erik Pieters en Bruno Martins Indi speelden met Stoke City gelijk op bezoek bij West Bromwich Albion: 1-1. De thuisploeg kwam na een uur spelen op voorsprong dankzij Jay Rodriguez. Lang konden ze er niet van genieten want een kwartier later kwam Stoke weer op gelijke hoogte. Peter Crouch tekende voor de 1-1. West Bromwich komt daardoor op zeven punten terwijl Stoke er na drie speelronden vier heeft.