PEC voor even koploper: "Dit zegt wat over ons voetbal"

PEC voor even koploper: "Dit zegt wat over ons voetbal"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 augustus 2017 – PEC Zwolle is na zaterdagavond de verrassende koploper in de Eredivisie. In eigen huis had de ploeg weinig moeite met FC Twente: 0-2. Youness Mokhtar opende na iets meer dan een half uur de score en Bram van Polen verdubbelde de voorsprong vanaf elf meter. Een prima seizoensstart van de Zwollenaren.

Afgelopen seizoen was niet het beste seizoen van PEC Zwolle. De ploeg eindigde op de veertiende plaats en wist in de laatste tien competitiewedstrijden slechts drie keer te winnen. In het nieuwe seizoen gaat het vooralsnog heel wat beter.

"Wij staan bovenaan"[/h2]

Toen de zege op FC Twente binnen leek te zijn klonk er 'Wij staan bovenaan' in het stadion van PEC. "Dit is heel mooi voor de supporters. We hebben het vorig seizoen moeilijk gehad en dit is wat we de fans willen geven", zegt Mokhtar in gesprek met FCUpdate.nl. "We hebben gewoon een goede ploeg. Nu zie je dat het steeds beter gaat en dat we daardoor meer vertrouwen krijgen."

Mokhtar kreeg tegen FC Twente de nodige opmerkingen van het uitvak, maar reageerde daar voornamelijk op door zijn oude ploeg pijn te doen met een doelpunt. Wel legde hij even zijn vinger over de zijn lippen richting het uitvak. "De supporters begonnen zomaar mijn familie uit te schelden. Ik heb niets tegen de mensen en heb ze niets aangedaan, maar als ze mij uitschelden, dan moet je ze even het zwijgen opleggen', verklaart hij.

Thomas gaat voor Europees voetbal[/h2]

PEC staat na drie duels op zeven punten. Alleen tegen Sparta Rotterdam werd er gelijkgespeeld terwijl bij de opening van het seizoen met 4-2 werd gewonnen van Roda JC. Een mooie verrassing, zo vindt ook Ryan Thomas. "Na één duel was het niet heel veelzeggend geweest, maar na drie wedstrijden zegt het wel wat over ons voetbal", stelt de middenvelder.

"De goede start is voor ons heel belangrijk, het geeft ons vertrouwen. We spelen goed voetbal en verdedigen daarnaast ook nog eens sterk", vervolgt Thomas, die verwacht dat PEC het beter gaat doen dan de veertiende plek van afgelopen seizoen. "Het is altijd ons doel om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. PEC hoort daar altijd voor te gaan en dat zullen we dus ook doen."

Maar is de Nieuw-Zeelander er nog wel aan het eind van het seizoen? "PEC gaf me de keuze: verlengen of vertrekken. Ik heb voor het eerste gekozen. Ik heb het erg naar mijn zin bij de club, maar natuurlijk heb ik ook dromen. Ik wil ooit Champions League spelen. Als er nu een mooie club voor mij komt, is het lastig om 'nee' te zeggen."

Na de interlandbreak staat voor de Zwollenaren de ultieme test op het programma. De formatie van John van 't Schip treft dan voor het eerst een ploeg uit de traditionele top drie. Op 9 september is Ajax in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. "We gaan uit van eigen krant, maar ook bij Ajax-uit liggen er zeker kansen. We hebben nu weer een boodschap afgegeven, met deze zege op Twente", aldus Mokhtar.

gerelateerd