Toornstra gaat Kuyt-rol niet overnemen bij Feyenoord

26 augustus 2017, 13:41

Na het afzwaaien van Dirk Kuyt is Karim El Ahmadi de nieuwe aanvoerder van Feyenoord, maar uiteraard heeft de regerend landskampioen meer spelers nodig die de kar gaan trekken in de ploeg. Basisklant Jens Toornstra wil het voortouw nemen, maar voelt zich niet geroepen om in de voetsporen van Kuyt te treden.

"Ik ben geen natuurlijke leider en wil dat ook helemaal niet per se zijn", legt de 28-jarige middenvelder uit aan de NOS. "Ik blijf gewoon mezelf en ga nu niet meer op de voorgrond treden of mensen neerzetten. Ik blijf liever mezelf. Dan komt het vast goed." Toornstra vindt El Ahmadi een geschikte captain voor Feyenoord. "Karim vervult zijn rol als aanvoerder goed. Natuurlijk is er een nieuwe dynamiek, maar de sfeer is nog steeds dezelfde en we zijn nog steeds hongerig. We weten wat het kampioenschap heeft losgemaakt en willen dat nog een keer."

Met twee zeges in twee duels is de start van Feyenoord in ieder geval goed, beseft Toornstra "Het spel kan beter, maar als we blijven winnen, kunnen we daar rustig aan blijven werken. Andere automatismen creëren heeft tijd nodig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen