Henk de Jong verslaat Cambuur: "Ben er heel blij mee"

26 augustus 2017, 10:23

Voor Henk de Jong stond er in de tweede speelronde van de Jupiler League een bijzonder potje op de rol: de coach speelde met De Graafschap tegen zijn oude werkgever SC Cambuur. In Doetinchem won de thuisploeg met 2-0, tot vreugde van de oefenmeester.

"Ik ben er inderdaad heel blij mee", reageert de trainer bij Omroep Gelderland. De thuisploeg had ondanks de zege moeite met Cambuur. "Het is ook niet vreemd dat het moeizaam ging. Cambuur verloor vorige week wat ongelukkig en het is een goed team dat hoge ogen kan gaan gooien", aldus De Jong, die nog wel vindt dat De Graafschap beter moet worden in balbezit. "Maar dat doen we bij vlagen al heel goed. Ik ben het wel met je eens dat we op een gegeven moment te ver achteruit gaan lopen, maar dat halen we er deze week wel weer uit. Vier punten uit twee wedstrijden is een goed begin."

De Graafschap kent een goede seizoensstart, maar dat geldt absoluut niet voor tegenstander Cambuur. De Leeuwarders staan na twee speelronden op nul punten. "We hebben goed gespeeld, maar we wisten onszelf niet te belonen", zegt trainer Marinus Dijkhuizen tegen Omrop Fryslan. "We hebben kansen gehad. Er moesten goals komen, maar dat gebeurde niet. Het gaat om die eindfase, we hebben daar nog niet de finesse om de kansen af te maken.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen