Ache held van Sparta: "Ik wist dat het geen buitenspel was"

25 augustus 2017, 23:39

Ragnar Ache (19) was vrijdagavond de grote man bij Sparta. Als invaller hielp hij de Rotterdammers op bezoek bij NAC Breda aan een punt. De spits maakte de 2-0 achterstand ongedaan. Volgens hem was zijn gelijkmaker niet buitenspel.

Aan de 2-2 zat op z'n minst een luchtje van buitenspel. "Ik voelde de verdediger aan mijn linkerhand. Ik wist dat het geen buitenspel was", zegt Ache tegen FOX Sports. Ache was attent bij de aansluitingstreffer, die viel uit een hoekschop. "De trainer had gezegd dat ik op de tweede bal moest letten. Dat deed ik, en ik maakte goed gebruik van mijn sprongkracht. Ik kopt de bal goed binnen."

Agne is afkomstig uit de jeugd van Sparta. Voorheen was de in Duitsland geboren Nederlander zelfs keeper. "Toen ik nog Duitsland speelde, bij een amateurclub. Ik was al een tijdje aan het twijfelen of niet in de spits wilde staan. Ik heb daar voor gekozen, omdat ik doelpunten wilde maken." Zijn goals in Breda waren zijn eerste doelpunten in de hoofdmacht van Sparta. "Ik wilde alles eruit halen wat erin zat, en één of twee doelpunten meepikken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen