Go Ahead - NEC levert geen winnaar op, Cambuur verliest

25 augustus 2017, 22:11

Eredivisie-degradanten Go Ahead Eagles en NEC zijn vrijdag in een rechtstreeks duel niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). De andere Jupiler League-topper tussen De Graafschap en SC Cambuur was een prooi voor de Superboeren. Jong Ajax won ook zijn tweede competitiewedstrijd en gaat samen met FC Oss en debutant Jong AZ aan kop.

Go Ahead Eagles - NEC 1-1

Go Ahead en NEC begonnen veelbelovend. Sven Braken, die van Almere City is overgekomen om de vertrokken Jay-Roy Grot te doen vergeten, maakte na dik tien minuten de 0-1 voor NEC. Hij was attent nadat doelman Sonny Stevens een schot van Arnaut Groeneveld niet goed vast had. Echter had Sam Hendriks maar drie minuten nodig om NEC van een passend antwoord te voorzien. In de tweede helft drong de thuisploeg aan, maar viel de winnende treffer niet.

De Graafschap - Cambuur 2-0

Cambuur is ook na de tweede speelronde puntloos. De Leeuwarders gingen op bezoek bij De Graafschap met 2-0 onderuit. De thuisploeg kwam uit het niets in de eerste helft op voorsprong. Fabian Serrarens was het eindstation. Cambuur ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, en bracht daarom aanwinst Karim Rossi binnen de lijnen. De bezoekers waren dreigend, maar kregen de deksel op de neus. Het was Daryl van Mieghem die de wedstrijd in het slot gooide.

Jong Ajax - Fortuna Sittard 4-2

De beloftenploeg van Ajax won eenvoudig van Fortuna Sittard, maar maakte het zich in de tweede helft wel even moeilijk. De Amsterdammers kwamen via Mateo Cassierra en Robert Muric (twee keer) op een 3-0 voorsprong, maar lieten de Limburgers terugkomen. In een tijdsbestek van drie minuten maakten Perr Schuurs en Lisandro Semedo er weer een wedstrijd van. Een kwartier voor tijd maakte Ajax-aanwinst Dennis Johnsen met een heerlijke stift aan alle onzekerheid een einde.