'Ajax-scenario' voor Vormer: "Dit kan niet, het doet veel pijn"

24 augustus 2017, 23:25

Het is niet alleen voor Ajax een gitzwarte dag, ook voor Club Brugge heeft zich donderdag een sportieve ramp voltrokken. Net als Ajax begonnen de Belgen enkele weken geleden in de voorronde van de Champions League en staat het nu, op 24 augustus, zonder Europees ticket in de handen. De ploeg ging donderdagavond met 3-0 onderuit tegen AEK Athene en loopt daardoor de groepsfase van de Europa League mis.

Vorige week speelden Club en AEK nog met 0-0 gelijk in België, maar in de return in Griekenland ging het helemaal mis voor Brugge. "Ik heb het heel moeilijk, dit doet zoveel pijn", treurt aanvoerder Ruud Vormer tegenover Het Nieuwsblad. "Het is de eerste keer dat dit me overkomt in Brugge. Nu rest alleen nog de competitie. Onze supporters verdienen dit niet. Dit kan niet."

In de voorronde van de Champions League verloor Club Brugge al van Istanbul BB. "Het is een schande dat we tegen dit AEK uitgeschakeld zijn. De Turken van Basaksehir, dat was een level te hoog. Maar deze ploeg niet", vervolgt Vormer. "Tja, we creëren te weinig. We hadden nog redelijk grip in de eerste helft. Tot de 1-0 valt, toen stortte het in elkaar. Zij kregen nog meer het gevoel dat ze ons konden pakken. En dan werd het moeilijk om te drukken, zoals we hadden afgesproken. En na de rust hebben we eigenlijk ook geen kans meer gehad. Die 12 op 12 in de competitie verzacht dit niet. We wilden Europees spelen. Dit wordt wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen