NEC verkoopt jeugdproduct Grot aan Leeds United

24 augustus 2017, 12:13   Bijgewerkt: 24 augustus 2017, 13:25

Jay-Roy Grot verruilt NEC voor Leeds United. De negentienjarige aanvaller tekent voor vier jaar bij de Engelse Championship-club. De Nijmegenaren hebben de transfer donderdag officieel aangekondigd. Zijn verbintenis in De Goffert liep nog een seizoen door.

"Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf", zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van NEC. "Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een hele mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek."

Grot kwam als tienjarige jongen naar NEC, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. Twee jaar geleden debuteerde de sterke spits in de hoofdmacht. Onder Peter Hyballe ontwikkelde hij zich tot een belangrijke pion binnen de selectie.

Bij Leeds komt Grot uit op het tweede niveau van Engeland. "Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien erg goed is voor de club", geeft Oversier aan. "We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club."

Grot wordt op Elland Road teamgenoot van onder meer Vurnon Anita, Ouasim Bouy en Mateusz Klich. Leeds verkocht vorige week spits Chris Wood aan Burnely voor zestien miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen