Southampton al uit League Cup, Pieters en Martins Indi door

24 augustus 2017, 00:27

Voor Southampton is het toernooi om de League Cup nu al voorbij. De ploeg van Mauricio Pellegrino slaagde er in het eigen St. Mary's Stadium niet in om Championship-club Wolverhampton Wanderers te verslaan. De bezoekers wonnen met 0-2.

Southampton wist in de eerste helft niet echt te imponeren en omdat ook Wolverhampton niet scoorde, gingen de ploegen rusten met een 0-0 tussenstand. In de tweede helft kwamen de bezoekers ineens sterk uit de kleedkamer. Na iets meer dan een uur spelen opende Danny Batth de score vanuit een corner. Southampton ging haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar liep juist tegen de 0-2 aan. Invaller Donovan Wilson stond nog geen twee minuten op het veld toen hij scoorde. Het bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

Stoke City-Rochdale

Voor Stoke City verliep de tweede ronde van de League Cup heel wat beter. League One-ploeg Rochdale AFC werd eenvoudig met 4-0 verslagen. Erik Pieters en Bruno Martins Indi begonnen beiden in de basis. Pieters was zelfs betrokken bij de openingstreffer. Hij gaf de voorzet waaruit Joe Allen raak kopte. Dankzij Peter Crouch en de tweede van Allen stond Stoke bij rust al met 3-0 voor. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Ramadan Sobhi de eindstand op 4-0.