Beruchte oud-voorzitter Dinamo Zagreb neergeschoten

22 augustus 2017, 16:15

De meest beruchte voetbalbestuurder van Kroatië, Zdravko Mamic, is dinsdagochtend neergeschoten in Tomislavgrad, Bosnië. Dat meldt de Kroatische staatszender HRT. In wat lijkt op een poging tot moord is de bobo naar verluidt weggekomen met een schot in zijn been. De 58-jarige verkeert buiten levensgevaar.

Nadat Mamic in Bosnië een kerkdienst bijwoonde om zijn overleden vader te herdenken, openden twee gemaskerde mannen het vuur. Van de vermoedelijke daders ontbreekt nog ieder spoor. Mamic kwam uiteindelijk dus goed weg, en lijkt niet erg onder de indruk van het gebeuren.

Dinamo Zagreb, waar Mamic samen met zijn broer Zoran jarenlang de scepter zwaaide, heeft een statement naar buiten gebracht. De club, waaraan Mamic tegenwoordig enkel nog als adviseur verbonden is, stelt dat Mamic' rechten al jaren geschonden worden. "Niet alleen door fysiek geweld, maar ook door alle media die haat jegens Mamic aanmoedigen." Dinamo sloot de verklaring af door te vermelden dat het 'zich schaamt voor de huidige maatschappij'.

Dat Mamic al jaren het mikpunt van hoon is in de Kroatische media is echter niet zo gek; er bestaat veel bewijs van corruptie rondom de gebroeders Mamic. Zo schreef FCUpdate.nl eerder al over waarom sterren als Luka Modric en Dejan Lovren moeten getuigen tegen Mamic, en hoe het kan dat Modric in deze zaak van meineed verdacht wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen