Keeper Boy de Jong (23) staat voor flinke promotie

22 augustus 2017, 09:47

Boy de Jong staat voor een mooie nieuwe uitdaging in zijn carrière. De 23-jarige keeper gaat van Telstar overstappen naar Anderlecht, waar zijn vader Max de Jong niet geheel toevallig werkzaam is als keeperstrainer. Belgische media doen melding van de transfer en de sluitpost heeft het zelf ook bevestigd.

"Ik kon deze stap niet laten lopen", zegt De Jong tegen RTV Noord-Holland over zijn aanstaande transfer naar België. Hij wordt derde keeper bij de club waar zijn vader dus keeperstrainer is. Bij Anderlecht kunnen ze wel een nieuwe doelman gebruiken, omdat Mile Svilar op weg is naar Benfica en Davy Roef gaat aansluiten bij Waasland-Beveren. Volgens Het Nieuwsblad is de 18-jarige Marcos Peano ook op proef bij Anderlecht, maar komt deze goalie vooral in aanmerking voor de beloftenploeg van de Brusselse topclub.

De Jong genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en schopte het tot diverse jeugdelftallen van Oranje. Na zijn periode in Rotterdam-Zuid was hij keeper van Excelsior en PEC Zwolle, alvorens hij bij Telstar aan de slag ging. Namens de club uit Velsen-Zuid keepte hij afgelopen seizoen twintig wedstrijden in de Jupiler League.

De Jong voegt zich naar verluidt dinsdag bij de selectie van Anderlecht, dat de transfer nog wel officieel moet bevestigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen