Geen vlekkeloos debuut videoscheidsrechter in Serie A

21 augustus 2017, 14:42

Tijdens het afgelopen weekend werd voor de eerste keer de videoscheidsrechter gebruikt in de Serie A. De intrede van de videoref in de Italiaanse competitie ging echter niet zonder slag of stoot.

Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, het duel tussen Juventus en Cagliari (3-0) maakte de videoscheidsrechter zijn debuut in Italië. Gianluigi Buffon stopte de penalty die Cagliari-speler Diego Farias nam. Daarna had de videoref eigenlijk weer gebruikt moeten worden, vond men bij Cagliari. Paulo Dybala rondde een fraaie assist van Miralem Pjanic af, maar raakte zijn arm bij zijn aanname. Er werd gevraagd om de videoarbiter, maar de dienstdoende arbitrage deed hier geen beroep op, waardoor de goal doorging. Het zorgde voor veel verontwaardiging op social media, omdat de videoref juist voor dit soort situaties in het leven geroepen is.

Op zondagavond was het overigens weer raak met de videoref, tijdens Crotone-AC Milan. Nadat scheidsrechter Pierpaolo Mariani ondersteuning van videobeelden had gekregen, besloot hij verdediger Federico Ceccherini uit het veld te sturen. Het gebeurde al na vijf minuten, waardoor Milan zich in de overige 85 minuten probleemloos naar een 0-3 zege speelde bij de promovendus. Bij Torino-Bologna werd de videoscheidsrechter ook gebruikt. Torino voelde zich toen benadeeld, aangezien Andrea Belotti bij de goal van Alex Berenguer afgevlagd werd wegens buitenspel, maar de videoref geen uitsluitsel kon geven over het vraagstuk of Mattia Destro de bal als laatste had aangeraakt of niet.

Scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti, de Italiaanse Dick van Egmond zeg maar, heeft gereageerd op de ontwikkelingen. "We staan voor nieuwe ontwikkelingen en er zijn meerdere beslissingen op de juiste manier veranderd. We weten dat we nog wel tijd nodig hebben voordat het helemaal vlekkeloos verloopt, getuige ook de goal bij Torino. Dat moet echter gerespecteerd worden, omdat we ons inzetten voor eerlijkere calcio."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen