Clasie mag vertrekken bij Southampton, Hoedt in beeld

Clasie mag vertrekken bij Southampton, Hoedt in beeld

21 augustus 2017 – Jordy Clasie mag vertrekken bij Southampton, zo meldt Sky Sports. De oud-Feyenoorder werd in de eerste twee duels van zijn club in de Premier League buiten de selectie gelaten. Southampton heeft intussen een andere Nederlander op de korrel als mogelijke versterking: Wesley Hoedt van Lazio Roma.

Toen Lazio Roma deze zomer op zoek was naar een opvolger van Lucas Biglia, kwam Clasie volgens Il Messaggero in beeld. Maar de Romeinen kozen toen voor Lucas Leiva. Nu lijkt Southampton alsnog zaken te gaan doen met Lazio, dit keer gaat het om verdediger Hoedt en loopt de te bewandelen route van Italië naar Groot-Brittannië.

Tegenover Premium Sport geeft de technisch directeur van Lazio toe dat Hoedt graag wil verkassen en dat Southampton in beeld is. Hoedt zou 18,5 miljoen euro moeten opleveren. De mogelijke komst van Hoedt brengt volgens Sky Sports geen verandering in de situatie van Virgil van Dijk. Southampton blijft hem houden aan zijn contract.

Clasie speelde tot nu toe 38 wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland voor Southampton. The Saints betaalden in 2015 zo'n vijftien miljoen euro voor de controlerende middenvelder. Welke en of er clubs in de markt zijn voor Clasie, is niet bekend.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017