Flitsen van Robben bij Idrissi: "Oefening baart kunst"

21 augustus 2017, 07:30   Bijgewerkt: 20 augustus 2017, 22:44

Vaclav Cerny maakte zondagmiddag een goede beurt bij Ajax, maar bij de tegenstander uit Groningen liet ook een linksbuiten zijn spierballen zien: Oussama Idrissi. De 21-jarige vleugelspeler speelde in het duel (3-1) slechts 32 minuten mee, maar wist in dit half uur wel een schitterend doelpunt te maken. FCUpdate.nl [a,http://www.fcupdate.nl/video/14927/is-idrissi-de-nieuwe-robben-van-fc-groningen/,_blank,sprak] na afloop met de speler van FC Groningen.

Als oud-Feyenoorder een doelpunt maken in de ArenA, dat gaf Idrissi ondanks de verliespartij tegen Ajax wel een goed gevoel. "Het is altijd lekker om te scoren, helemaal tegen topploegen als Ajax", stelt Idrissi. Zijn doelpunt was een plaatje: vanaf de linkerkant sneed het talent naar binnen, alvorens hij de bal heerlijk in de kruising mikte. Het was niet voor het eerst dat hij dit kunstje flikte: hij heeft al vaker op deze wijze gescoord. Zelfs een keer tweemaal in één wedstrijd, uit bij FC Twente.

Naar binnen komen en afdrukken is hét handelsmerk van Idrissi en dat doet denken aan iemand die zijn carrière bij Groningen begon en vervolgens naam maakte over de hele wereld: Arjen Robben. "Bedankt voor het compliment", zegt de bescheiden Idrissi, als we hem vragen naar het verhaal achter zijn mooie en identieke doelpunten. "Ik hoor wel vaker dat dit mijn handelsmerk is."

"Ik train er dan ook vaak op: oefening baart kunst. Het is lekker dat ze er af en toe in gaan. Ik hoop nog veel van zulke goals te maken", aldus Idrissi, die buiten de reguliere trainingssessies veel bezig is met het bijschaven en optimaliseren van deze actie. "Ik ga vaak met Peter Hoekstra (trainer bij Groningen, red.) na de training aan de slag. Dan pakken we tien ballen, halen we een keeper erbij en gaan we acties maken en afwerken."

Het zijn Arjen Robben-achtige acties. "Het is wel een eer om een beetje met zo'n speler vergeleken te worden. Robben is natuurlijk van wereldklasse. Ik hoop natuurlijk dat ik ook zo'n carrière kan krijgen. Ik weet niet of dat reëel is, maar ik vind het wel mooi dat ik bij dezelfde club voetbal als waar hij ook begonnen is. Ik denk dat hij ook veel op deze actie getraind heeft, dus het is voor mij ook een taak om er veel op te oefenen", stelt Idrissi.

Door: Koen Jans

[photo,108210,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen