Utrecht heeft aan tien minuten genoeg tegen Willem ll

20 augustus 2017, 16:37

FC Utrecht heeft de uitstekende lijn van het begin van het seizoen zondag door weten te trekken. In de eigen Galgenwaard had de ploeg aan een wervelend begin genoeg om Willem II opzij te zetten. Vroege goals van Zakarya Labyad en Cyriel Dessers zorgden voor een vliegende start van de thuisploeg, die de wedstrijd vervolgens uitstekend wist te controleren. Willem ll wist er weinig tegenover te stellen en ging dus met de tweede nederlaag van het seizoen op zak terug naar Tilburg: 2-0.

De tweede treffer mocht echter gerust twijfelachtig worden genoemd, want doelman Timon Wellenreuther had de bal in zijn handen toen Lukas Görtler na een goede loopactie de controle miste en behoorlijk hard op de keeper doorging. De Willem ll-goalie kon daardoor niet anders dan de bal loslaten, waarna Dessers profiteerde: 2-0. De begrijpelijke Tilburgse protesten aan het adres van scheidsrechter Gözübüyük werden niet gehonoreerd, waardoor Utrecht al snel op rozen zat. Willem ll-trainer Erwin van de Looi had na deze vroege achterstand genoeg gezien en greep direct in door Daniel Crowley naar de kant te halen voor Freek Heerkens. Een pijnlijke wissel dus voor de huurling van Liverpool, maar het leek wel effect te hebben.

Willem ll kreeg wat meer grip op het spel en voetbalde zich enigszins terug in de wedstrijd. Tot een kwartier voor rust ging het spel gelijk op, maar wist Willem ll niet écht gevaarlijk te worden. Tot een aansluitingstreffer kwam het dus niet, waardoor Utrecht het initiatief weer over nam. Enkele schietkansen leverden echter geen derde treffer op, waardoor 2-0 de ruststand werd.

De tweede helft voltrok zich dan ook in een veredeld wandeltempo zonder echte kansen, waardoor de ruststand tevens de eindstand werd. Utrecht kan zich dus nu gaan opmaken voor een pittige return in Rusland, terwijl Willem ll met twee nederlagen aan het begin van het seizoen uit een ander vaatje zal moeten gaan tappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen