Napoli kent mede dankzij goal Milik goede seizoensstart

19 augustus 2017, 22:51

Napoli boekte bij de start van het Serie A-seizoen een vrij gemakkelijke 1-3 zege op Hellas Verona. De ploeg hoopt dit jaar lang mee te kunnen strijden om de titel en kwam in de eerste wedstrijd in ieder geval goed voor de dag. Oud-Ajacied Arek Milik was één van de doelpuntenmakers.

Nadat Juventus eerder op de dag een 3-0 zege wist te boeken op Cagliari, mocht Napoli geen fout maken tegen Hellas Verona. Dat gebeurde ook niet. Een ongelukkig eigen doelpunt van Samuel Souprayen betekende na een half uur spelen de openingstreffer voor Napoli. Trainer Maurizio Sarri gaf basisspelers Dries Mertens, Jorginho en Raul Albiol rust voor de return in de voorronde Champions League tegen OGC Nice.

Bij afwezigheid van Mertens greep Milik zijn kans. Uit de counter schoot de Poolse spits de 0-2 binnen op aangeven van Lorenzo Insigne. In de tweede helft maakte Faouzi Ghoulam er nog 0-3 van. Napoli moest nog wel een tegentreffer incasseren. Elseid Hysaj ging in het strafschopgebied in de fout waardoor hij er met rood af moest en Verona een penalty kreeg. Giampaolo Pazzini schoot vanaf elf meter raak en bepaalde zo de eindstand op 1-3.