Dost helpt Sporting met twee goals aan ruime overwinning

19 augustus 2017, 21:18

Sporting Portugal gaat ook na de derde speelronde aan kop in Portugal. De club van Bas Dost is nog altijd zonder puntenverlies. Zaterdag werd gemakkelijk met 0-5 gewonnen van Vitoria de Guimaraes. De Nederlands international droeg met twee doelpunten zijn steentje bij.

Sporting kwam geen moment in de problemen op bezoek bij Vitoria en kwam al na drie minuten spelen op voorsprong. Bruno Fernandes zorgde voor de openingstreffer. Na twintig minuten verdubbelden de bezoekers de score. Dost kopte de 0-2 binnen. Ook de derde treffer kwam op naam van de Nederlandse spits te staan. Hij schoot op aangeven van Marcos Acuña binnen.

Na rust scoorde Sporting Portugal nog tweemaal. Ook Fernandes wist zijn tweede treffer te maken en het slotakkoord kwam op naam van Adrien Silva te staan: 0-5.