Juventus opent seizoen met simpele zege op Cagliari

19 augustus 2017, 20:03

Regerend kampioen Juventus opende zaterdag het Serie A seizoen tegen Cagliari. De ploeg van Massimiliano Allegri boekte in eigen huis een vrij gemakkelijke zege: 3-0. Het thuispubliek zal zeker genoten hebben, want de treffers waren stuk voor stuk prachtig.

Mario Mandzukic opende na twaalf minuten spelen de score. Op aangeven van Stephan Lichtsteiner schoot hij met de binnenkant van zijn voet prachtig raak. Kort voor rust kreeg Cagliari een goede mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. De bezoekers kregen een strafschop toegewezen, maar Gianluigi Buffon bracht redding op de inzet van Diego Farias.

Nog voor rust breidde Juventus de score verder uit. Paulo Dybala was het eindstation na een prachtige aanval. Juan Cuadrado legde terug op Miralem Pjanic die vervolgens Dybala aanspeelde met een goed getimede lange pass: 2-0. In de tweede helft werd het ook nog 3-0 voor de Oude Dame. Na opnieuw een goede aanval was het Gonzalo Higuain die de bal in de lange hoek schoof en zijn ploeg zo een foutloze seizoensstart garandeerde.