Koeman klopt Hajduk, wangedrag Kroatische fans

17 augustus 2017, 23:42   Bijgewerkt: 18 augustus 2017, 07:41

Ronald Koeman heeft een mooie stap gezet naar de groepsfase van de Europa League. De Nederlandse oefenmeester won donderdag met Everton het eerste deel van het tweeluik met Hajdik Split in de laatste voorronde. Op het eigen Goodison Park werd het 2-0 voor de Engelsen.

Het duel tussen Everton en Hajduk Split lag aan het einde van de eerste helft even stil vanwege wangedrag van de Kroatische supporters. Zij gooiden met stoeltjes en flessen naar de Everton-fans en probeerden ook het veld te bestormen. Op dat moment leidde Everton al met 1-0, door een goal van Michael Keane in de dertigste minuut. In de laatste minuut voor de doelwissel, na de afkoelperiode, maakte Idrissa Gueye er op aangeven van Wayne Rooney 2-0 van. Cuco Martina en Davy Klaassen stonden in de basis bij de thuisclub, Koeman hield Maarten Stekelenburg op de bank.

NK Osijek schakelde PSV een ronde eerder uit, maar had tegen Austria Wien minder succes. De Kroaten verloren de thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkers met 1-2, ondanks dat ze na een kwartier nog wel op 1-0 waren gekomen. Borna Barisic had er in de twintigste minuut 2-0 van kunnen maken, maar hij miste een penalty.

Met Stefano Denswil en Ruud Vormer bij de eerste elf bleef Club Brugge voor eigen publiek op 0-0 steken tegen AEK Athene. De bezoekers uit Griekenland sloten af met tien man omdat Marko Livaja dertien minuten na rust zijn tweede gele kaart incasseerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen