Fenerbahçe verliest zonder Nederlanders in Macedonië

17 augustus 2017, 22:09   Bijgewerkt: 17 augustus 2017, 23:32

Zonder Gregory van der Wiel en de geblesseerde Robin van Persie in de selectie heeft Fenerbahçe een pijnlijke nederlaag geleden. De Turkse topclub verloor donderdag in Macedonië de eerste ontmoeting met FK Vardar in de laatste voorronde van de Europa League met 2-0.

Tigram Barseghyan was in de twintigste minuut verantwoordelijk voor de 1-0 van Vardar. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de tweede minuut van de extra tijd werd het 2-0 voor de Macedoniërs door een eigen goal van Mehmet Topal. Vlak daarvoor had Vardar-speler Boban Grncharov zijn tweede gele kaart gekregen. Ook Fenerbahçe sloot af met tien man: Souza ontving een minuut na de 2-0 een directe rode kaart.

Ondanks een 0-1 achterstand won PAOK Saloniki, waar basisspeler Diego Biseswar een kwartier voor tijd werd vervangen, in Griekenland met 3-1 van het Zweedse Östersunds FK. Mitchell Donald, die de hele wedstrijd speelde, ging in Rusland met Rode Ster Belgrado onderuit bij FK Krasnodar. Omdat het slechts 3-2 werd, hebben de Serviërs nog wel alle kans voor de return van volgende week. Invaller Hector Hevel (ex-ADO Den Haag) boog met AEK Larnaca in Tsjechië met 3-1 voor Viktoria Plzen.