Vloet leercoach bij KNVB: "Wil cursisten prikkelen"

17 augustus 2017, 17:34

Wiljan Vloet wordt leercoach op de cursus Coach Betaald Voetbal, zo meldt de KNVB donderdag. De oud-trainer van onder meer Roda JC, Sparta en NEC gaat zijn werkzaamheden bij de KNVB combineren met zijn rol als manager voetbalzaken bij FC Den Bosch.

"Het is een heel leuke en boeiende functie in een nieuw traject. Als coach hoop ik een steentje bij te kunnen dragen. Ik wil de cursisten aan het denken zetten, zodat ze een eigen visie kunnen ontwikkelen", aldus Vloet op de KNVB-website. De trainerscursus is voor dit seizoen helemaal vernieuwd.

"Ik ben net uit de praktijk gestapt", refereert Vloet aan het feit dat hij vorig seizoen nog coach van FC Den Bosch was. "Daardoor zit ik nog volledig in de voetbalwereld. Ik ken het spanningsveld als geen ander en hoop zowel mijn ervaringen als trainer als mijn overige ervaringen in de voetballerij over te kunnen brengen. Daarmee wil ik de cursisten prikkelen om de juiste vragen te stellen, zodat zij straks hun weg in het betaald voetbal kunnen vinden."

Eerder werd Ron Jans nog aangesteld als leercoach, maar later [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/315907/jans-toch-geen-leercoach-niets-met-knvb-zelf-te-maken/,_blank,zag hij af] van de functie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen