Primeur bij Dordrecht: Wolters en Fij spelen beurtelings

17 augustus 2017, 15:01

FC Dordrecht heeft in Nick Wolters en Renze Fij twee gelijkwaardige keepers. In plaats van een keuze te maken tussen de twee komt de club met een creatieve oplossing. In de competitie zullen de doelmannen beurtelings twee duels op doel staan.

De van Heracles Almelo gehuurde Fij begint vrijdag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de basis. Ook in de week erna tegen Jong FC Utrecht krijgt hij zijn kans. In de derde week, wanneer Dordrecht thuis tegen FC Emmen aantreedt, is het vervolgens de beurt aan Wolters. Dat heeft trainer Gerard de Nooijer aan het Algemeen Dagblad laten weten.

"De voetbalwereld zal er ongetwijfeld een oordeel over hebben, maar daar stoor ik me niet aan. In de voorbereiding is gebleken dat Renze en Nick niet voor elkaar onderdoen. Dan zou het zonde zijn om één van de twee keepers, die ook goed genoeg is om te spelen, een heel seizoen op de bank te houden", legt De Nooijer zijn keuze uit. "Natuurlijk kunnen er factoren gaan spelen die een keuze tussen beiden zullen forceren, zoals vorm, blessure of persoonlijke omstandigheden maar voorlopig gaan we met deze constructie de competitie in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen