Piqué teleurgesteld: "Real was voor het eerst echt beter"

17 augustus 2017, 10:42

FC Barcelona ging in de Super Cup tegen Real Madrid twee keer onderuit. In de laatste wedstrijd leden de Catalanen een 2-0 nederlaag. Gerard Piqué baalde vooral enorm van de manier waarop de ploeg van Ernesto Valverde verloor.

Piqué stelde na afloop dat de nederlaag zeker niet onverdiend was. "Ik had voor het eerst in negen jaar het gevoel dat Real echt beter was dan wij. Dit is niet de beste periode van deze club", stelt hij tijdens de persconferentie. Desondanks houdt de verdediger vertrouwen in het seizoen. "We moeten leven met deze nederlaag en accepteren dat Real er op dit moment beter voorstaat dan wij. Het seizoen is nog lang en er is nog genoeg ruimte voor verbetering."

Barcelona begon met een 3-5-2-systeem, maar dat pakte niet goed uit. Vooral in de beginfase werd de ploeg overklast door de mannen van Zinedine Zidane. "We waren in de veronderstelling dat Real, net als in de heenwedstrijd, met twee aanvallers zou gaan spelen. Maar ze speelden met drie", geeft Piqué uitleg bij de systeem-switch van de Catalanen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen