Lord Bendtner: onderbroekenlol en een bak aan talent

17 augustus 2017, 13:22   Bijgewerkt: 17 augustus 2017, 13:44

De vorige Europese tegenstander van Ajax was het OGC Nice van Mario Balotelli en nu treffen van de Amsterdammers wederom een ster die bekender is dan zijn club. Nicklas Bendtner komt met Rosenborg BK naar de Johan Cruijff Arena. Net zoals Balotelli is hij een geweldige speler, maar staat de Deen nog meer bekend om zijn rare fratsen buiten het veld. Het leverde hem zelfs de bijnaam Lord Bendtner op.

Caroline Luel-Brockdorff

Hoewel elke voetbalvolger daar wel mee bekend is, is nog maar de vraag of iedereen nog weet hoe hij aan de titel van Lord is gekomen. Het begon allemaal toen Bendtner in 2009 begon te daten met Caroline Luel-Brockdorff. Hoewel hij als speler van Arsenal destijds miljoenen binnenharkte, was hij niet eens de meest rijke van de twee. Caroline Luel-Brockdorff is namelijk een barones en haar familie bezit met het Valdemars kasteel het grootste woonhuis van Denemarken.

Toen hij vervolgens zijn overduidelijk aanwezige talent niet altijd liet zien op het veld, kreeg hij al snel het stempel van lui en ongemotiveerd. Het gevolg was de naam Lord Bendtner, waarbij hij wordt afgeschilderd als het rijkeluiszoontje, dat te lui is om zijn volledige potentieel te benutten, maar er wel mee te koop loopt. Want ja, dat laatste deed Bendtner ook regelmatig. "Ik wil topscorer in de Premier League en op het wereldkampioenschap worden. Binnen vijf jaar wil ik bij de beste spitsen ter wereld horen. Geloof me, dat gaat gebeuren", zei hij in 2009. Een paar jaar later volgden de woorden: "Als je het mij vraagt of ik een van de beste aanvallers ter wereld ben, dan zeg ik 'ja', want ik geloof dat." En zo zijn er nog meer.

Uiteindelijk kon het niet uitblijven dat de grappen over de landheer verder gingen dan meme's en woordgrappen. Begin 2015 kocht het Deense tijdschrift SE Og HOR een vierkante foot (dertig bij dertig centimer) aan grond in het Schotse Glencoe Wood. Het mini-stukje land werd op zijn naam gezet en zodoende werd hij een echte lord. De destijds voor VfL Wolfsburg spelende aanvaller kon de grap wel waarderen, maar is niet altijd een grote fan van de bijnaam geweest. "Die mensen roepen op het internet alles wat zij willen en het maakt hen niets uit of ik het wel met hen eens ben. Ook wanneer ik schrijf dat ik niet meer zo genoemd wil worden, geven ze geen gehoor."

Broek op zijn enkels

Maar ook buiten het zijn van de Lord, zijn er nog zat randzaken waarmee hij de krantenkoppen haalde. Zo verliet hij ooit de avond na een nederlaag met Arsenal een nachtclub met zijn broek op zijn enkels. Dat is dan nog redelijk standaard voor een rebelse voetballer. Weigeren te betalen voor een pizza of met je blote billen tegen een taxi duwen, zijn zaken die minder vaak voorkomen. Verder reed hij ooit dronken als spookrijder door Kopenhagen, waarna de nationale bond hem voor een halfjaar schorste.

En dan was er nog de onderbroekengate. Op het EK van 2012 moest de Deen 100.000 euro aftikken vanwege het laten zien van een randje van zijn onderbroek na zijn treffer tegen Portugal. Daar stond namelijk de naam van zijn sponsor op. Dat ging tegen de regels van de UEFA in en de voetbalbond legde hem naast de boete ook nog een schorsing van één wedstrijd op.{image[300767][right-half][]}

Dat was niet de enige keer dat Bendtner geld kwijtraakte vanwege een ondoordachte actie. Afgelopen jaar poseerde hij namelijk op Instagram met zijn Mercedes. Wat niet heel slim is als je bij VfL Wolfsburg speelt, dat eigendom is van Volkswagen. "Het gebeurt zelden dat we bij Wolfsburg corrigerend moeten optreden. Maar er zijn er een paar die blijkbaar een kort geheugen hebben", reageerde sportief directeur Klaus Allofs destijds.

Enorm veel talent

Maar laten we niet vergeten dat ondanks dit alles Bendtner meer talent heeft dan menig ander en daarom deze en volgende week donderdag zonder twijfel een gevaar is voor Ajax. Voor degenen die daar nog aan twijfelen: Lord Bendtner maakte afgelopen weekend deze treffer tegen Molde. Ajax is gewaarschuwd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen