Mancini treurt: "FC Utrecht had twee dagen meer rust"

16 augustus 2017, 20:44

Zenit Sint-Petersburg was de torenhoge favoriet voor de Europa League-confrontratie met FC Utrecht, maar in Stadion Galgenwaard kwam de koploper van Rusland slecht voor de dag. Dit tot grote teleurstelling van manager Roberto Mancini.

"Ik ben teleurgesteld, maar dat is logisch, want dat is elke manager na een nederlaag", zo begint de Italiaan tegen FOX Sports. "We wisten dat het hier lastig ging worden. Utrecht had bovendien twee dagen meer rust. Zij speelden vrijdag en wij zondag. Dat is cruciaal in deze fase van het seizoen."

Toch moest Mancini ruiterlijk erkennen dat het gewoonweg niet voldoende was van zijn ploeg. "We hebben niet goed gespeeld, Utrecht was een stuk beter en sneller. Dat mogen we niet accepteren, maar ik heb er nog steeds vertrouwen in."

Tot slot gaf Mancini nog een andere mogelijke reden voor de nederlaag van Zenit. "We hebben natuurlijk veel spelers gewisseld deze zomer, na jaren met een stabiele kern te hebben gewerkt en Utrecht speelt waarschijnlijk al langer met een vaste basis."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen