Buffon, Messi of Ronaldo wint prestigieuze UEFA-prijs

15 augustus 2017, 16:07

Er maken drie spelers kans om de prijs voor Speler van het Jaar van de UEFA in ontvangst te nemen: Gianluigi Buffon (Juventus), Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Het Europese voetbalorgaan heeft deze drie genomineerden en de shortlist met de laatste tien kanshebbers dinsdagmiddag gepresenteerd. Messi en Ronaldo wonnen de prijs beiden al twee keer, Buffon nog niet.

Buffon, Ronaldo en Messi zijn de laatste drie kanshebbers voor de UEFA-onderscheiding. Er waren eerst nog zeven andere spelers die de shortlist haalden: Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Paulo Dybala (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Kylian Mbappé (AS Monaco), Robert Lewandowski (Bayern München) en Zlatan Ibrahimovic (Manchester United).

De shortlist kwam tot stand op basis van een stemming door een jury, die bestond uit de coaches van de Champions League- en Europa League-deelnemers en 55 door de UEFA gekozen journalisten. De stemmen zijn geteld en dat heeft uiteindelijk de laatste schifting teweeggebracht. De winnaar wordt op donderdag 24 augustus bekendgemaakt. Dan vindt tevens de loting van de groepsfase van de Champions League plaats. De prijs werd vorig seizoen gewonnen door Ronaldo.

Ibrahimovic, Mkhitaryan of Pogba

Tijdens de loting op 24 augustus worden ook de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het Champions League-seizoen bekendgemaakt. Een dag later volgt de prijs voor de beste speler van de Europa League. Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan en Paul Pogba maken kans op deze prijs, die dus sowieso in de handen van een speler van Manchester United terechtkomt, al is Zlatan op dit moment officieel gezien geen 'Mancunian'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen