Benteke steunt De Boer: "Opbouwen zit in zijn DNA"

14 augustus 2017, 16:34

Met een 0-3 nederlaag tegen Huddersfield Town begon Frank de Boer afgelopen zaterdag dramatisch aan zijn Engelse periode. Spits Christian Benteke maakt zich nog geen zorgen en denkt dat Crystal Palace gewoon even tijd nodig heeft om te wennen aan de Nederlandse coach.

De Boer opteerde bij zijn Premier League-debuut voor een formatie met drie verdedigers. Een succes werd dat niet, aangezien de ploeg er totaal niet aan te pas kwam tegen Huddersfield. "Het is een nieuwe formatie en we hebben daar nog weinig ervaring mee. We moeten er nog aan wennen, maar dat zal snel moeten gebeuren omdat de competitie al begonnen is. We trainen nu met dit systeem en spelen wedstrijden met het systeem, dus we wennen eraan."

Dat De Boer een verzorgde opbouw vraagt van zijn verdedigers, vindt de Belgische spits niet vreemd. "Dat zit in zijn DNA", zegt Benteke in Engelse media. "Nederlanders willen altijd opbouwen van achteruit. We moeten doen wat de manager van ons vraagt en we weten wat hij wil", aldus Benteke, die weet dat zijn ploeg komend weekend tegen Liverpool speelt. "Dat wordt ook een zware wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen