AZ en Willem II maken verhuur van Rienstra officieel

14 augustus 2017, 12:01

AZ en Willem II hebben de verhuur van Ben Rienstra officieel gemaakt. De 27-jarige middenvelder speelt dit seizoen voor de Tilburgers. Rienstra is door Willem II gehaald als opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Anouar Kali.

"Door het vertrek van Anouar Kali zochten wij een ervaren controlerende middenvelder, het liefst een die de Nederlandse taal beheerst. Ben voldoet volledig aan dat plaatje en we zijn dan ook erg verheugd met zijn komst naar Willem I", zegt technisch directeur Joris Mathijsen op de website van de Tricolores.

Rienstra verkiest Willem II boven een buitenlands avontuur. "Ik had ook naar het buitenland gekund, maar na goed overleg met mijn familie heb ik besloten dat Willem II de beste keuze is. Dat Willem II al langer interesse in me toonde, heeft vanzelfsprekend meegespeeld ."

De Willem II-aanwinst sprak al met trainer Erwin van de Looi over zijn rol. "Rondom de oefenwedstrijd van zo'n twee weken geleden sprak ik al even met hem. In dit jonge elftal ben ik een van de meer ervaren jongens en ik schroom dan ook niet om mijn verantwoordelijkheden te krijgen en te nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen