Costa haalt uit naar Chelsea: "Ik ben geen crimineel"

14 augustus 2017, 08:50

Diego Costa voelt zich als een crimineel behandeld door Chelsea. Hij haalt in een interview met The Daily Mail keihard uit naar de kampioen van Engeland en manager Antonio Conte, die Costa eerder per sms liet weten hem niet meer langer nodig te hebben.

"Ze willen dat ik met het tweede elftal train. Dat ga ik niet doen. Ik heb geen toegang tot de kleedkamer van het eerste team en mag ook niet met mijn ploeggenoten praten. Ik ben geen crimineel. Volgens mij is dat niet eerlijk na alles wat ik heb gedaan", zegt Costa, die ook niet te spreken is over Conte. "Ik respecteer hem als goede coach. Hij heeft goed werk geleverd. Maar als persoon respecteer ik hem niet. Als coach is hij erg afstandelijk, en bezit geen charisma."

Atlético Madrid

Chelsea hield ook salaris in. "Als ze dat nodig vinden, doen ze dat maar. Ik word niet gedreven door geld. Het belangrijkste is hoe blij ik ben met mijn leven", aldus Costa, die naar Atlético Madrid wil verkassen. "Ik hoop dat de transfer deze maand rondkomt. Mijn idee is om naar Madrid te gaan, daar te trainen, in de beste fysieke vorm te komen en klaar te zijn voor het WK."

Omdat Atlético een transferverbod heeft, kan Costa het eerste halve seizoen niet uitkomen voor de Rojiblancos. De spits overweegt juridische stappen te ondernemen om een vertrek te realiseren. "Waarom willen ze mij niet laten gaan, terwijl ze mij niet willen? Ik heb andere aanbiedingen afgewezen. Chelsea wil mij verkopen aan een Chinese club of een andere ploeg. Diego Simeone (trainer van Atlético, red.) wil mij hebben. Dat is duidelijk. Ik heb altijd een band met hem gehad. De mensen daar respecteren mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen