Veltman boos: "We helpen Heracles weer in de wedstrijd"

Veltman boos: "We helpen Heracles weer in de wedstrijd"

12 augustus 2017 – Joël Veltman baalde enorm van de slechte seizoensstart van Ajax. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Heracles Almelo met 2-1 onderuit en volgens de aanvoerder had Ajax dat aan zichzelf te danken. Hij zag na de 0-1 de organisatie volledig wegvallen.

"We speelden na de 1-0 gewoon naïef. We wilden proberen de 2-0 maken, maar de organisatie was compleet weg", concludeert Veltman na afloop in gesprek met FOX Sports. "Vervolgens krijgen we vanuit de counter twee doelpunten tegen. We hebben genoeg kansen gehad om de tweede te maken. Er was niks aan de hand en wij helpen Heracles weer in de wedstrijd. We hadden dit rustig uit moeten voetballen."

De nieuwe aanvoerder van Ajax ging ook nog in op het niet meespelen van Davinson Sánchez. "Je ziet dat zijn kleding er niet hangt en dan besef je wel wat er aan de hand is. Eén en één is twee. De trainer legde ook uit dat hij alleen spelers wilde hebben die honderd procent gefocust zijn", reageert Veltman, die Mitchell Dijks een goede rentree vond maken. "Ik denk dat hij het vandaag prima heeft ingevuld."

Veltman kreeg na de nederlaag in Almelo een déjà vu van de vorige seizoensstart. "Daar leek het inderdaad wel op", doelt hij op het puntenverlies tegen Roda JC afgelopen seizoen. "Het is doodzonde."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 14 december 2017

  2. woensdag 13 december 2017