Nieuwelingen Vitesse draaien zwak NAC de nek om

Nieuwelingen Vitesse draaien zwak NAC de nek om

12 augustus 2017 – NAC Breda-trainer Stijn Vreven gaf onlangs al aan dat zijn ploeg nog niet helemaal klaar was voor de Eredivisie, en zo is vanavond ook gebleken. Vanaf het eerste moment was thuisploeg Vitesse véél steker, en dus speelden de bezoekers uit Breda een verloren wedstrijd. De teller stokte na een lange wedstrijd voor de Parel van het Zuiden uiteindelijk op 4-1. Voor Vitesse waren opvallend veel nieuwelingen trefzeker.

Ondanks de realiteitszin zal NAC haar rentree in de Eredivisie heel anders hebben voorgesteld: binnen twee minuten stond de club uit Breda al op achterstand. Na een vlotte één-twee met de Tim Matavz wist de opgestoomde linksback Alexander Büttner de van Heracles Almelo overgekomen Thomas Bruns te vinden. De middenvelder raakte de bal niet perfect, maar NAC-doelman Andries Noppert had geen antwoord op de inzet: 1-0. Zodoende kende Vitesse in eigen huis een droomstart, nadat het vorige week ongelukkig met penalty's had verloren van Feyenoord, voor de Johan Cruijff Schaal.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten: na de openingsgoal bleef Vitesse gas geven en in de twintigste minuut leverde dat resultaat op. Na een voorzet van Milot Rashica kwam de bal bij Bryan Linssen, die overtuigend raak schoot. Nadat Bruns zijn Gelredome-debuut al had opgeluisterd met een doelpunt, deed Linssen hetzelfde. Vitesse verslapte ook met de ruimere voorsprong niet, en had luttele minuten later zelfs op 3-0 kunnen komen, maar de aangeraakte inzet van Navarone Foor spatte uiteen op de lat.

De 3-0 kwam alsnog spoedig op het scorebord te staan. Doordat Vitesse hoog druk zette, schoot Noppert de bal blind naar voren. Vitesse pikte op en via een snelle aanval bereikte Rashica met een dito voorzet nieuwkomer Matavz, die wel raad wist met deze buitenkans en keihard tegen de netten kopte. Dat het tot de rust bij deze voorsprong bleef mocht een wonder heette, want Vitesse miste kans op kans op de score nog verder uit te breiden. Manuel Garcia creëerde op slag van rust de enige kans voor NAC, maar Remko Pasveer redde knap op zijn inzet. Zodoende zochten de ploegen met een 3-0 tussenstand de kleedkamers op.

Met waarschijnlijk een flinke donderspeech achter de rug en twee frisse spelers op het veld begon NAC aan de tweede helft. Vitesse bleef de overhand houden, maar NAC deelde af en toe speldenprikjes uit. Invaller Paolo Fernandes loste bijvoorbeeld een hard schot, maar Pasveer kon keren. Aan de andere kant kregen Linssen en Foor kansen, maar uiteindelijk was het toch NAC dat de eerste goal na de pauze voor haar rekening nam. Garcia had in de zeventigste minuut een goede boogbal in huis, en Thierry Ambrose kopte prachtig binnen.

Zo bracht NAC de spanning terug in een wedstrijd die al verloren leek. Erg lang kon NAC niet genieten van de hernieuwde moed, want acht minuten later gooide Rashica het duel met een venijnig schot op slot. Luc Castaignos maakte hierna zijn rentree in de Eredivisie, door doelpuntenmaker Matavz af te lossen. Gescoord werd er niet meer, en zodoende kende Vitesse een sterke seizoensopener. NAC wacht een lange busreis terug naar Breda.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 oktober 2017

  2. zondag 22 oktober 2017