Groenendijk berust: "Moeten nog groeien en wennen"

Groenendijk berust: "Moeten nog groeien en wennen"

11 augustus 2017 – Alfons Groenendijk, de trainer van ADO Den Haag, berust in de nederlaag tegen FC Utrecht. De Residentieclub ging vrijdag in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen op eigen veld met 0-3 onderuit tegen de ploeg uit de Domstad.

"Utrecht is duidelijk verder dan dit ADO", aldus Groenendijk na afloop bij de NOS. "Wij moeten nog groeien en wennen, dat is geen schande. Dit was eigenlijk onze eerste echte test, terwijl zij al vier potjes hebben gespeeld in de Europa League. Dat kon je ook zien. Op belangrijke momenten waren zij effectief en maakten ze de goals, waar wij op belangrijke momenten goede kansen krijgen maar niet scoren."

"0-3 lijkt een grote nederlaag. Dat is het ook, maar misschien is het ook geflatteerd", vervolgt Groenendijk. "De eerste goal was zuiver buitenspel. Dat was jammer en niet gezien. Maar eigenlijk hadden wij toen al op 1-0 moeten staan." Daarmee refereert Groenendijk aan het falen van Sheraldo Becker in de tweede minuut, terwijl hij oog in oog stond met Utrecht-keeper David Jensen. "Dat zijn momenten waarop je ziet dat een ploeg verder is dan wij. Zij straffen het wel af, wij niet. Ik wil niet zeggen dat het daar om gaat, want voetballend is Utrecht ook wat verder dan wij."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 14 december 2017

  2. woensdag 13 december 2017