Arsenal in slotfase langs Leicester na spektakelstuk

11 augustus 2017, 22:46

De eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen heeft direct spektakel opgeleverd. Arsenal en Leicester City verwenden de fans in het Emirates Stadium in Londen vrijdag met zeven doelpunten, waarbij de thuisclub aan het langste eind trok. In de laatste zeven minuten boog Arsenal een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. Olivier Giroud tekende voor de beslissende treffer.

Arsenal legde deze zomer dik 50 miljoen euro op tafel om Alexandre Lacazette over te nemen van Olympique Lyon. De 26-jarige goalgetter had aan een kleine twee minuten voldoende om zijn eerste Premier League-doelpunt te maken. Lacazette zette Arsenal al in de tweede minuut op 1-0. De Fransman kopte de bal in het doel na een pass van Mohamed Elneny.

Lang kon Arsenal echter niet genieten van de voorsprong. Shinji Okazaki herstelde in de vijfde minuut het evenwicht namens Leicester, door van dichtbij raak te koppen na een hoekschop. Harry Maguire legde de bal bij de tweede paal breed op zijn scorende Japanse collega. In de 29ste minuut werd het nog erger voor Arsenal, toen Jamie Vardy er op aangeven van Marc Albrighton 1-2 van maakte voor de bezoekers.

Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft maakte Arsenal alsnog de 2-2 na een 'frommelaanval'. Uiteindelijk tikte Danny Welbeck de bal in het doel, nadat zomeraanwinst Sead Kolašinac het leder had breed gelegd. Ook na de doelwissel bood Leicester City Arsenal uitstekend partij, wat in de 56ste minuut zelfs resulteerde in de tweede treffer van Vardy. De spits had ditmaal succes met het hoofd na een corner van Riyad Mahrez (2-3).

Arsenal-manager Arsene Wenger moest wat bedenken om een dramatisch begin van de competitie te voorkomen. De Franse oefenmeester bracht Aaron Ramsey en Olivier Giroud in de 67ste minuut binnen de lijnen en dat bleek een gouden zet. Ramsey maakte er zeven minuten voor tijd 3-3 van, nadat Granit Xhaka een weggewerkte hoekschop opnieuw in het penaltygebied had gebracht. Twee minuten later nam Xhaka ook de corner waaruit Giroud de 4-3 eindstand binnenkopte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen