Vreven wil zonder druk spelen, Fraser mikt op initiatief

11 augustus 2017, 17:00

Na twee seizoenen is NAC Breda terug in de Eredivisie. De formatie van coach Stijn Vreven begint het nieuwe seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Vitesse, dat afgelopen jaargang de KNVB Beker won.

Vreven: "Moeten zonder druk spelen"

"De slogan van vorig seizoen was 'Operatie Eredivisie'. Daar hebben we alles aan gedaan. Nu zijn we er en moeten we er ook van genieten", zegt Vreven op de officiële website van NAC. "We moeten zonder druk spelen. Als we verliezen is het mijn verantwoordelijkheid, als we winnen krijgen de spelers de credits. Het enige dat ik van ze vraag is om alles te geven en er alles aan te doen."

NAC gaat het seizoen met vertrouwen in. "Ik ben heel tevreden over de voorbereiding: we hebben geen blessures opgelopen, hard gewerkt en laten zien dat we groeiende zijn als team", aldus Vreven. "Ik hoop dat we er een wedstrijd van kunnen maken tegen Vitesse. Dat we niet overmand worden door druk, stress of de tegenstander. Dit is de eerste stap in het leerproces van volwassen worden. Maar we gaan natuurlijk op de eerste plaats voor een resultaat."

Fraser: "Klaar voor volgende stap"

Om te beginnen tegen NAC. "We hebben beelden gezien van NAC en hebben hen natuurlijk geanalyseerd. Hoe zij gaan spelen? Dat hangt vooral af van hoe wij het doen. We moeten vooral zorgen dat wij zelf goed zijn. Ik hoop dat wij vanaf het eerste fluitsignaal dominant en dwingend kunnen zijn, het initiatief nemen", besluit Fraser, die geen blessures in zijn selectie heeft. Luc Castaignos, die onlangs werd gehuurd van Sporting Portugal, behoort tot de groep voor het treffen met NAC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen