Op meerdere vlakken historische cijfers voor EK

Op meerdere vlakken historische cijfers voor EK

8 augustus 2017 – Het EK voor vrouwen in eigen land was niet alleen een groot succes wegens de titel voor Nederland, maar ook vanwege de animo voor en de populariteit van het toernooi. De UEFA kijkt met trots op de eindronde, die in meerde opzichten historisch was.

Het was het best bekeken vrouwen-EK ooit, met meer dan 50 miljoen televisiekijkers. Daarmee is het record van 2013 verbroken. De finale van afgelopen zondag scoorde in Nederland de meeste kijkers voor een sportprogramma in 2017, met 4,1 miljoen tv-kijkers. Over de hele wereld stemden ruim 13 miljoen mensen af op de eindstrijd, die met Nederland met 4-2 gewonnen werd tegen Denemarken.

De UEFA meldt dat de bezoekerscijfers van de online kanalen ook historisch hoog waren en noteerde bovendien hoge toeschouwersaantallen. In totaal bezochten 240.045 mensen de wedstrijden op het EK. Het record van 2013 was 216.888 toeschouwers. Nederland is de eerste gastheer die al haar wedstrijden uitverkocht kreeg op een EK. De zes duels van Oranje werden in totaal door 110.897 mensen bezocht.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman werd maandag in een vol Utrecht gehuldigd en de uitzending van de festiviteiten trok ruim 2,1 miljoen televisiekijkers.

gerelateerd