Barcelona en Chapecoense spelen emotioneel oefenduel

7 augustus 2017, 22:42

FC Barcelona heeft maandag het duel met Chapecoense om de Trofeu Joan Gamper gewonnen. Dat Barça met 5-0 ruim won van de Brazilianen was van ondergeschikt belang. Het duel stond in het teken van de vliegramp, die Chapecoense in november trof.

Barcelona speelt iedere zomer om de Trofeu Joan Gamper, en dit jaar was Chapecoense uitgenodigd als tegenstander. De Braziliaanse club werd in november getroffen door de verschrikkelijke vliegtuigramp. Op weg naar Atlético Nacional voor de Copa Sudamericana-finale crashte het vliegtuig van de ploeg.19 van de 22 spelers overleefden de ramp niet. De slachtoffers werden in Camp Nou herdacht. Bijzonder was de aftrap. Deze werd verricht door drie spelers van Chapecoense, die de ramp overleefden. Eén van hen was Alan Ruschel (hierboven op archiefbeeld), die zelfs in de basis stond.

Het oefenduel werd zelf eenvoudig gewonnen door Barcelona. Gerard Deulofeu schoot al vlot raak. Sergio Busquets krulde de bal rap daarna bovenin de hoek. Binnen een half uur tekende Lionel Messi voor de 3-0. Luis Suárez en Denis Suárez maakten de laatste twee Barça-doelpunten na rust. Hoogtepunt was de wissel van Ruschel. Tien minuten voor tijd ging hij onder luid applaus naar de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen