Johan Cruijff Schaal prooi voor Feyenoord na penalty's

5 augustus 2017, 20:18   Bijgewerkt: 5 augustus 2017, 20:39

De eerste officiële prijs van het seizoen is een prooi geworden voor Feyenoord. De Rotterdammers leken de buit al snel binnen te hebben, maar de wedstrijd kantelde volledig nadat de 2-0 van Feyenoord wegens buitenspel werd afgekeurd en Vitesse vervolgens een door de videoscheidsrechter toegekende penalty verzilverde. Feyenoord mocht de Johan Cruijff Schaal vervolgens alsnog de lucht in hijsen, omdat het de strafschoppen beter nam. 

De openingsfase van de wedstrijd was zonder twijfel in handen van Feyenoord. De Rotterdammers traden aan met het vertrouwen van een kampioen en namen het initiatief direct in handen. Dat leidde al snel tot de openingstreffer. Na wat speldenprikjes was het Jens Toornstra die in de achtste minuut zijn doelpuntenrekening van het nieuwe seizoen opende. Die treffer begon met een uitstekende actie van Tonny Vilhena op het middenveld. Hij zag de ruimte bij Jean-Paul Boëtius en gaf perfect mee. Het teruggekeerde jeugdexponent van Feyenoord behield vervolgens goed het overzicht en legde perfect klaar voor Toornstra. Die twijfelde niet en knalde de bal mooi achter doelman Pasveer: 1-0.

Beide ploegen hadden na de gelijkmaker de nodige moeite om door te drukken, waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker richting het einde kabbelde. De nieuwe regels schrijven voor dat er bij een gelijke stand na negentig minuten direct penalty's worden genomen. Doordat Jones de eerste twee Arnhemse strafschoppen wist te keren kon Jørgensen uiteindelijk de winnende penalty binnenschieten. Feyenoord pakt dus de derde prijs in een kleine anderhalf jaar tijd en begint het seizoen op de gewenste manier.

[photo,107864,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen