Wiegman: "Aanwezigheid Oranje-fans extra stimulans"

5 augustus 2017, 18:07

Voor de Nederlandse vrouwen staat zondag de belangrijke EK-finale in eigen land op het programma. Daarin neemt het thuisland het op tegen Denemarken. Sarina Wiegman blikt met vertrouwen vooruit op de finale en zegt dat geen extra druk oplevert dat Nederland het gastland is.

In de Grolsch Veste in Enschede zullen zondag vooral veel Oranje-supporters aanwezig zijn. Volgens Wiegman juist alleen maar een voordeel. "Afgelopen donderdag hebben we al ervaren hoe dat kan zijn", doelt de bondscoach op de halve finale tegen England. "Dat was fantastisch en gaf ons echt een boost. Het is een stimulans om te laten zien wie we zijn. Dat gaan we zondag weer doen", zegt ze tijdens de persconferentie.

Denemarken is geen onbekende voor Oranje, ook in de groepsfase speelden de landen al tegen elkaar. Oranje was toen met 1-0 te sterk. "In de eerste helft waren wij sterker, in de tweede helft waren zij dat", blikt Wiegman terug. "We hebben ze daarna verder gevolgd dus wat strategie betreft zijn we goed voorbereid." De bondscoach stelt dat de manier van voorbereiden niet gaat veranderen op weg naar de finale. "We gaan ons gewoon voorbereiden zoals we dat altijd doen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen