Berghuis start bij Feyenoord, zes nieuwelingen bij Vitesse

5 augustus 2017, 16:55   Bijgewerkt: 5 augustus 2017, 17:19

Hij is nog niet eens een week terug bij Feyenoord, maar begint wel in de basis in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal: Steven Berghuis. De buitenspeler is één van de vier nieuwelingen die zaterdag (aftrap 18.00 uur) aan de aftrap verschijnen tegen Vitesse. Bij de Arnhemmers bestaat het basiselftal voor het grootste deel uit nieuwe spelers.

In de goal bij Feyenoord staat Brad Jones, die door de zware blessure van Kenneth Vermeer net als vorig seizoen de onbedreigde eerste doelman is. De Australiër ziet voor zich het vertrouwde Feyenoord-centrum staan, maar krijgt wel te maken met twee nieuwe vleugelverdedigers. Ridgeciano Haps en Kevin Diks starten zaterdag in de basis. Voor laatstgenoemde is het duel pikant, aangezien vorig seizoen nog de kleuren van Vitesse verdedigde en met die club de beker won. 

Het middenveld van landskampioen Feyenoord is hetzelfde als vorig seizoen, wat betekent dat nieuweling Sofyan Amrabat op de bank begint. Dat geldt eveneens voor verdediger Jeremiah St. Juste. Op de vleugels bij Feyenoord beginnen Berghuis en Jean-Paul Boëtius.

Bij Vitesse vonden deze zomer de nodige mutaties plaats, onder meer Ricky van Wolfswinkel, Lewis Baker en Kevin Diks vertrokken. Daardoor is het niet verwonderlijk is dat Henk Fraser tegen Feyenoord vrij veel nieuwe namen heeft opgesteld. Remko Pasveer, Fankaty Dabo, Thomas Bruns, Thulani Serero, Tim Matvz en Bryan Linssen verschijnen allen aan de aftrap bij de bekerwinnaar. Overigens speelt Vitesse een veredelde uitwedstrijd, aangezien er geen fans uit Arnhem zijn meegereisd naar Rotterdam-Zuid. 

Opstellingen 

Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius.

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Kruiswijk, Büttner; Bruns, Serero, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

Lees ook: De stand van zaken bij Feyenoord en Vitesse

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen