Wat verwachten de Oranje Leeuwinnen van de finale?

6 augustus 2017, 10:30

Nog één obstakel moeten de Oranje Leeuwinnen overwinnen om voor het eerst in de historie Europees kampioen te worden. Het team van Sarina Wiegman heeft met de indrukwekkende weg naar de finale al het Nederlandse vrouwenvoetbal op de kaart gezet, maar het nog vele malen mooier worden op deze zondag. Denenmarken is de tegenstander in de finale.

Dat is een bekende ploeg voor de Oranje-dames, aangezien ze de Scandinaviërs in de poulefase ook al troffen. Toen werd het dankzij een verzilverde pingel van Sherida Spitse 1-0 op Het Kasteel. De eerste helft verliep vlekkeloos, maar in het tweede bedrijf kon Nederland maar met pijn en moeite de voorsprong vasthouden.

Anouk Dekker schat in dat het een voordeel is dat Oranje de Denen al tegengekomen is. "We weten waar we ze pijn kunnen doen en wat we van ze kunnen verwachten. Zij spelen ook weer lange bal-voetbal, net als Engeland. Ze hebben twee goede spitsen rondlopen, met Nadia Nadim en Pernille Harder. Daar kunnen we onze tanden wel in zetten", zegt Dekker vol vertrouwen. "Net als wij zal Denemarken ook door het dolle heen zijn door deze finaleplek. Zij hadden ook niet verwacht dat ze zo ver zouden komen en gaan ook alles geven. Ik hoop dat ze een beetje vermoeid zijn. Wij zijn in ieder geval fit en gaan echt knallen. Ik heb er veel vertrouwen in."

Oranje is gegroeid in het toernooi, zoals diverse speelsters ook aangeven. Dat geldt ook voor Vivianne Miedema, die in de groepsfase niet tot scoren kwam, maar vervolgens wel het net vond tegen Zweden (2-0) en Engeland (3-0). "Er zit ook nog wel een goal in voor de finale", verzekert de spits, die vertrouwen heeft in een goede afloop. "We moeten gewoon winnen. We zijn nu zo dichtbij... uiteindelijk is de droom pas uitgekomen als je daadwerkelijk met de titel in handen staat", besluit Miedema. Over een paar uur weten we of dit zo zal zijn.

De EK-finale is uiteraard weer te volgen in een liveblog op FCUpdate.nl. De wedstrijd wordt om 17.00 uur afgetrapt in de uitverkochte Grolsch Veste in Enschede en staat onder leiding van de Zwitserse scheidsrechtster Esther Staubli.

Door: Koen Jans

[photo,107804,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen