AS Monaco komt goed weg in seizoensopener

4 augustus 2017, 23:56

AS Monaco is in de eerste competitiewedstrijd met de schrik vrijgekomen. In eigen huis opende de regerend landskampioen met een benauwde 3-2 zege op Toulouse, de nummer dertien van vorig seizoen. Tot twee keer toe moesten de Monegasken een achterstand ongedaan maken.

Bij Monaco hoefde Terence Kongolo niet op speelminuten te rekenen. Trainer Leonardo Jardim had de Feyenoord-aankoop niet eens in wedstrijdselectie opgenomen. De gewilde Kylian Mbappé stond vanzelfsprekend in de basis. Hij vormde het aanvalsduo met Radamel Falcao.

Zij zagen Toulouse al na zes minuten de leiding pakken via Zinédine Machach. Jemerson zorgde halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Monaco moet vroeg in de tweede helft wederom in de achtervolging na de 1-2 van Andy Delort.

Binnen vijf minuten maakte Falcao al de belangrijke 2-2. Monaco kroop zelfs volledig door het oog van de naald dankzij de een doelpunt van Kamil Glik.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!