Verdriet bij Engeland: "Maar Nederland heeft het verdiend"

4 augustus 2017, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 09:05

De 3-0 nederlaag tegen Nederland is als een mokerslag aangekomen bij de Engelse vrouwenploeg. De formatie van bondscoach Mark Sampson was in bloedvorm op dit EK, maar ging er donderdagavond vrij kansloos af in Enschede. Sampson is realistisch.

"Er vloeiden veel tranen in de kleedkamer", sprak Sampson na het echec tegen BBC. "Ik heb ook fouten gemaakt. Ik ga dat reflecteren en ga het in de toekomst beter doen. Mijn ploeg kan ik niets verwijten, ze hebben alles gegeven. Ik ben heel trots op mijn team."

Sampson vindt de zege van Oranje terecht. "We wisten dat het lastig ging worden", zegt hij. "We speelden tegen het thuisland, gesteund door veel publiek. Nederland is een bijzonder goed team. Ik moet ze feliciteren, zij verdienen hun plaats in de finale en ik wens ze het beste", zegt de sportieve coach, die het ondanks de nederlaag een mooie avond vond. "De fans maakten er een speciale avond van voor het vrouwenvoetbal. Als er meer van dit soort wedstrijden komen, dan is dat geweldig voor het vrouwenvoetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen