FC Utrecht legt Duitse spits Görtler voor drie jaar vast

2 augustus 2017, 19:00

FC Utrecht heeft zich versterkt met Lukas Görtler. De Duitse spits komt over van 1. FC Kaiserslautern en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Domstedelingen. Hij moet bij Utrecht de komende tijd de zwaar geblesseerde Simon Makienok te vervangen.

Ondanks dat Utrecht vanwege de blessure van Makienok snel op zoek moest naar een vervanger, is Görtler geen onbekende. "Wij zijn verheugd dat wij Lukas weg hebben kunnen plukken bij 1. FC Kaiserslautern. Wij hebben hem al enkele jaren in het vizier. Ondanks veel interesse uit de tweede Bundesliga heeft hij nu toch voor FC Utrecht gekozen. Hij is een gretige balvaste spits, een winnaar die energie in het elftal brengt. De spits kent onze denkwijze en kijkt ernaar uit om met FC Utrecht succesvol te worden", laat trainer Erik ten Hag weten op de officiële kanalen van de de club.

De 23-jarige Görtler speelde eerder voor Bayern München, waar hij voornamelijk minuten maakte in het tweede elftal. In 2015 vertrok hij naar Kaiserslautern. Afgelopen seizoen kwam hij tot 23 competitieduels voor die club, maar scoren deed hij niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen