Bouy tekent bij Leeds en vertrekt op huurbasis naar Spanje

Bouy tekent bij Leeds en vertrekt op huurbasis naar Spanje

2 augustus 2017 – Ouasim Bouy zet zijn loopbaan voort in Spanje. De oud-speler van PEC Zwolle tekent een contract bij Leeds United, maar wordt eerst een jaar verhuurd aan Cultural Leonesa. Dat melden beide clubs via de officiële kanalen. In Engeland tekent de middenvelder voor vier jaar.

Bouy hield al een tijdje zijn conditie op peil bij Cultural Leonesa, dat uitkomt op het tweede niveau. Woensdag werd bekend dat de middenvelder er komend jaar ook zal spelen. Daarna keert hij terug naar Leeds United, de club waar hij woensdag een contract tekende. De Championshipclub neemt hem transfervrij over van Juventus. Bouy was nog in het bezit van een eenjarige verbintenis bij de Italianen, maar het contract werd na overleg ontbonden.

Met zijn overstap naar Leeds United komt er een einde aan de periode van Bouy bij Juventus, dat hem in 2012 uit de jeugdopleiding van Ajax wegplukte. Bij de Italianen wist Bouy nooit door te breken. De 24-jarige speler werd de afgelopen jaren aan diverse clubs verhuurd. In Nederland speelde hij voor PEC Zwolle. Daarnaast werd hij uitgeleend aan Panathinaikos, Hamburger SV, Brescia en Palermo.

gerelateerd