Daum overtuigt Roemeense bond en mag blijven

Daum overtuigt Roemeense bond en mag blijven

1 augustus 2017 – Christoph Daum blijft voorlopig aan als bondscoach van Roemenië. De Duitse trainer staat er met de Roemenen in de WK-kwalificatiegroep zeer belabberd voor en dus werd er al gesproken over een ontslag. Nu heeft hij de bond toch overtuigd om hem te laten blijven. 

De duels begin september zullen hoe dan ook heel belangrijk zijn voor de toekomst van Daum. Eerst wacht op 1 september het thuisduel tegen Armenië en drie dagen later wordt er een bezoekje gebracht aan Montenegro. Eigenlijk moeten beide duels gewonnen worden, wil Roemenië nog enig uitzicht houden op het WK.

In groep E staan de Roemenen na zes wedstrijden op de vierde plaats met slechts zes punten, net zoals Armenië dat een minder doelsaldo heeft. Koploper Polen is met zestien punten al zo goed al buiten schot. Montenegro en Denemarken zijn eventueel nog wel te grijpen, zij hebben allebei tien punten. Indien die achterhaald worden, dan moet Roemenië nog wel zorgen dat het niet de slechtste nummer twee is. Gebeurt dat wel, dan valt het elftal alsnog buiten de play-offronde. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017