Kali: "Tijd is rijp om het verleden achter mij te laten"

31 juli 2017, 20:18

Via de achterdeur vertrok Anouar Kali in 2015 bij FC Utrecht, nadat hij op de training ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak had bezorgd. Anderhalf jaar later ziet de wereld er heel anders uit voor de middenvelder, die maandag de overstap maakte van Willem II naar de Domstad. Kali is blij met zijn tweejarig contract.

De controlerende middenvelder speelde tussen 2010 en 2013 ook al voor Utrecht, net als in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2014/2015. Nu krijgt hij de kans op eerherstel in de Galgenwaard. "Ik ben verheugd met mijn overstap naar FC Utrecht, omdat ik mijn vorige twee periodes hier nooit eruit heb kunnen halen wat er in zit. Als persoon ben ik de afgelopen seizoenen gegroeid en ik voel dat de tijd rijp is om het verleden achter mij te laten en om een bijdrage te leveren aan een succesvol FC Utrecht", vertelt hij op het digitale thuis van de club.

Trainer Erik ten Hag ziet in Kali een uitstekende vervanger van de vertrokken Wout Brama. "Anouar kan perfect invulling geven aan die rol, hij past naadloos in ons profiel. Hij is de afgelopen seizoenen volwassen geworden, het klimaat van FC Utrecht is gewijzigd en hij heeft daar volmondig ja tegen gezegd."

Willem II raakt zodoende een sterkhouder kwijt, maar technisch directeur Joris Mathijsen is realistisch. "Op het moment dat Anouar naar Willem II kwam, is afgesproken dat hij de mogelijkheid had om tussentijds te vertrekken, indien hij een sportieve stap omhoog kon maken. Dit is een mooie transfer voor hem en we wensen hem succes bij zijn nieuwe club", is zijn reactie op de website van de Tricolores.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen